Afwerking van vochtige en besmette muren

Het probleem

Het is steeds moeilijk om een goede oplossing te vinden voor de afwerking van vochtige muren, zoutbelaste muren, muren met een vorm van besmetting zoals roet of bitumen, enz... Denken we bijvoorbeeld aan de afwerking van muren na een behandeling tegen optrekkend grondvocht! Het metselwerk droogt immers heel traag en bevat in vele gevallen hygroscopische zouten die luchtvocht absorberen en de muren vochtig houden. Coatings of pleisters die rechtstreeks op de ondergrond worden aangebracht moeten bestand zijn tegen vocht en zouten, en bovendien zijn ze door hun aard en eigenschappen vaak niet geschikt voor het opvangen van zettingen, zwelling of krimp. Deze pleisters staan in rechtsreeks contact met de koude, natte muur en vormen dus een koudebrug, met risico op condensproblemen!

De oplossing

Het REPLA pleistermembraan is dé oplossing voor dergelijke problemen. REPLA is een soepel en dun  (slechts 3 mm) pleistermembraan dat met de noppenzijde tegen de muur wordt geplaatst. REPLA kan rechtstreeks op de besmette oppervlakken worden aangebracht met slechts een minimum aan voorbereiding.
REPLA is niet alleen een fysische barrière tegen vocht, zouten en andere besmettingen van de muur, maar het vormt ook een uiterst sterke, flexibele en rotbestendige basis voor pleisterwerk of gipskartonplaten. REPLA voorkomt hygroscopische vochtopname door het metselwerk en verminderd het risico op condensatie.
Het doorschijnend REPLA membraan wordt tegen de muur bevestigd met de speciaal ontworpen REPLA pluggen, 4 cm lange hamerpluggen in kunststof die zich vasthechten in het bouwmateriaal. Naden, hoeken en doorgangen worden gedicht met de REPLA fleecetape. Vervolgens kan onmiddellijk een pleisterafwerking worden aangebracht.
Alternatief kan droog worden afgewerkt met gipskartonplaten. De platen worden op het membraan gekleefd met noppen kleefgips of met montageschuim.
 


SD Services BVBA, Brusselsesteenweg 252 - 3020 Veltem (Herent), Tel. 0473 937 837
Copyright © SD Services BVBA, 2002 - 2012