REPLA Pleistermembraan

Het probleem

Het is steeds moeilijk om een goede oplossing te vinden voor de afwerking van vochtige muren, zoutbelaste muren, muren met een vorm van besmetting zoals roet of bitumen, enz... Denken we bijvoorbeeld aan de afwerking van muren na een behandeling tegen optrekkend grondvocht! Het metselwerk droogt immers heel traag en bevat in vele gevallen hygroscopische zouten die luchtvocht absorberen en de muren vochtig houden. Coatings of pleisters die rechtstreeks op de ondergrond worden aangebracht moeten bestand zijn tegen vocht en zouten, en bovendien zijn ze door hun aard en eigenschappen vaak niet geschikt voor het opvangen van zettingen, zwelling of krimp. Deze pleisters staan in rechtsreeks contact met de koude, natte muur en vormen dus een koudebrug, met risico op condensproblemen!

De oplossing

REPLA is dé oplossing voor dergelijke problemen. Het REPLA afwerksysteem bestaat uit een soepel en dun (slechts 3 mm) pleistermembraan dat met de noppenzijde tegen de muur wordt geplaatst, pluggen en tape. REPLA kan rechtstreeks op de besmette oppervlakken worden aangebracht met slechts een minimum aan voorbereiding.

REPLA is niet alleen een fysische barrière tegen vocht, zouten en andere besmettingen van de muur, maar het vormt ook een uiterst sterke, flexibele en rotbestendige basis voor pleisterwerk of gipskartonplaten. REPLA voorkomt hygroscopische vochtopname door het metselwerk en verminderd het risico op condensatie.

Het REPLA membraan, doorschijnend voor gemakkelijke localisatie van de boorgaten, wordt tegen de muur bevestigd met de speciaal ontworpen REPLA pluggen, 4 cm lange hamerpluggen in kunststof die zich vasthechten in het bouwmateriaal. Naden, hoeken en doorgangen worden gedicht met de REPLA tape. Vervolgens kan onmiddellijk een pleisterafwerking worden aangebracht. Deze wordt steeds aagebracht in twee lagen: een goed manueel aangedrukte vertinlaag die wordt ingekamd en die uithardt, en vervolgens een dunne afwerklaag.

Alternatief kan droog worden afgewerkt met gipskartonplaten. De platen worden op het membraan gekleefd met noppen kleefgips, polymeer of montageschuim.

REPLA Pleistermembraan

Het REPLA pleistermembraan is een noppenbaan vervaardigd uit hoge densiteit geëxtrudeerd polyethyleen gecombineerd met een thermisch gelast pleisterwapeningsnet op de vlakke zijde. Handpleisters hechten zeer goed op REPLA: per m² worden 2500 noppen met de pleister gevuld zodat een gewapende pleisterlaag ontstaat.

REPLA Plug

De nieuwe REPLA pluggen zorgen voor een perfecte bevestiging op alle ondergronden. De polyamide kunststofpluggen hebben een maximale uittrekkracht van 400 Newton, en een maximale afschuifkracht van 600 Newton. De gaten voor de pluggen worden voorgeboord met een steenboor diameter 5,5 mm of 6 mm. De pluggen worden in een raster van maximaal +/- 30 bij 30 cm geplaatst. Verbruik 12 à 16 stuks/m². Lengte 40mm, diameter 6,3 mm.

REPLA Tape

De REPLA banen worden koud tegen elkaar gemonteerd. De naden worden afgedicht met REPLA TAPE. Deze 1 mm dikke butyltape is langs één zijde voorzien van een non-woven fleece als pleisterdrager. Verkeerd geboorde gaten of kleine beschadigingen kunnen met stukjes tape gedicht worden.

Benamingen

Pleisterfolie, noppenfolie, noppenmembraan, pleistermembraan, anti-salpeterfolie, anti-salpetermembraan, enz. zijn allemaal courant gebruikte benamingen voor Repla en Repla Fleece.


SD Services BVBA, Brusselsesteenweg 252 - 3020 Veltem (Herent), Tel. 0473 937 837
Copyright © SD Services BVBA, 2002 - 2012