Nanodry

Algemeen

NANODRY producten zijn een hoogtechnologische oplossing voor onzichtbare bescherming van minerale oppervlakken, steenachtige materialen en hout.

Op basis van nanotechnologie, ťťn van de belangrijkste ontwikkelingen van de 21e eeuw, zijn we er in geslaagd om een quasi perfecte oppervlakbescherming te ontwikkelen.

Het impregneren van oppervlakken is aangewezen om de levensduur te verlengen en het onderhoud te beperken. De frequentie waarmee dit dient te gebeuren is afhankelijk van een aantal factoren zoals type materiaal, absorptie-coŽfficient, afwerking, locatie van gebruik en het huidig onderhoud. Impregneermiddelen beschermen de materialen van binnenuit door in de poriŽn te dringen en zich daar vast te hechten. Ze verhinderen dat vervuilende stoffen door het materiaal geabsorbeerd worden.

NANODRY producten verhinderen het indringen van vloeibare stoffen, maar het behandelde oppervlak blijft dampdoorlaatbaar, zodat geen druk wordt opgebouwd in de structuur. NANODRY biedt daardoor een afdoende bescherming tegen erosie van het oppervlak.

 

NANODRY = SNEL, EENVOUDIG & EFFICIENT PREVENTIEF ONDERHOUD!

Biomimicry en nanotechnologie

Biomimicry is de wetenschap en de kunst van het nabootsen van de beste biologische ideeŽn in de natuur om menselijke problemen op te kunnen lossen. Plakband geÔnspireerd door gekko's, energie-efficiŽnte gebouwen geÔnspireerd door termietenheuvels en Antibacterile oppervlaktes geÔnspireerd door rood zeewier zijn voorbeelden van biomimicry zoals het vandaag wordt toegepast en dat kan niet vroeg genoeg zijn. De mensheid heeft nog een lange weg te gaan als ze duurzaam wil kunnen leven op deze planeet, maar we kunnen de hulp inroepen van 10 tot 30 miljoen organismes, wiens genialiteit keer op keer weer gebleken is, om ons te helpen.

Uit de natuur kennen we het 'lotusbladeffect', waarbij het blad 100% waterafstotend is. De nanostructuren van Nanodry hebben ditzelfde effect op het behandelde oppervlak.

De nieuwe technologie wordt gekenmerkt doordat ze in de gebruikte materialen, partikels en structuren ten minste een dimensie kleiner is dan enkele honderden nanometer (nm). Een nanometer is een miljoenste deel van een millimeter. In vergelijking, de diameter van een menselijk haar is 50.000 nm, een bacterie is 1000 nm, virussen en DNA ongeveer 1 nm en atomen 0,1 nm.

Het kenmerk van deze zeer kleine structuren is dat ze vaak totaal verschillende eigenschappen hebben als hetzelfde materiaal in traditionele afmetingen. Dit laat toe nieuwe technologieŽn te ontwikkelen, o.a. in het domein van de bescherming van materialen tegen vocht en vuil. Nanopartikels zijn zo klein dat ze zich binden met de structuur van het behandelde materiaal.

NANODRY Producten

NANODRY Wood Cleaner reinigt grondig verweerd hout en verwijdert schimmels en algen*. Het verwijdert grondig de bevuiling en herstelt het oorspronkelijk uiterlijk en de natuurlijke schoonheid van het hout. NANODRY Wood Cleaner wordt gebruikt als voorbereiding voor de oppervlaktebehandeling van het hout met NANODRY Wood-S of Wood-W.

De NANODRY Wood & Stone producten zijn bedoeld om in het oppervlak te dringen (impregneren) en onderlaags vaste bestanddelen af te zetten. Het indringen van water en vervuiling wordt hierdoor beperkt, waardoor het oppervlak water, olie-, vet en vuilafstotend worden. Zij kunnen zowel water- (W) als solventgedragen (S) zijn.

NANODRY Hydro Coat is een super-waterafstotende coating die op vertikale oppervlakken wordt ingezet en die het materiaal niet enkel zelfreinigend maakt, maar ook verhindert dat algen, schimmels of mossen op het materiaal een voedingsbodem vinden. NANODRY Hydro Coat dringt niet in het oppervlak maar vormt een heel dunne beschermende film van nanopartikels.

NANODRY producten beschermen het oppervlak duurzaam, en maken hierdoor het onderhoud en schoonmaken van het materiaal veel eenvoudiger en sneller. Bovendien hebben ze een zelfreinigende werking.

FUNGEX is een kleurloos desinfectiemiddel met een vernietigende werking tegenover bacteriŽn, schimmels, wieren en mossen. FUNGEX wordt gebruikt om muren, opritten, wandelpaden, hout of andere bouwmaterialen vrij te maken van vreemde organismen vooraleer de behandeling met Nanodry aan te vangen.

Productselector

Kies hier uw NANODRY product in functie van de te behandelen ondergrond.


SD Services BVBA, Brusselsesteenweg 252 - 3020 Veltem (Herent), Tel. 0473 937 837
Copyright © SD Services BVBA, 2002 - 2012