Kelderrenovatie tot bruikbare leefruimte

Verbouw een donkere, vochtige kelder ...

SAFEGUARD – MAKING BASEMENTS DRY is een beproefd systeem voor de renovatie en reconversie van oude of ongebruikte en vochtige kelders. Hierdoor wordt kostbare extra leef- of werkruimte gecreëerd.

 

In de hedendaagse bouwconjunctuur wordt het benutten van elke vierkante meter ruimte in een gebouw essentieel. Vooral wegens de steeds verhogende vastgoed- en bouwprijzen, die verhuizen of uitbreiden extra duur maken, of die bijkomende kosten met zich meebrengen zoals een bouwaanvraagdossier.

 

Zelfs de donkerste, vochtigste kelder kan worden verbouwd tot een aangename, bruikbare en comfortabele ruimte. En dit in een minimum aan uitvoeringstijd!

... tot een aangename, bruikbare en comfortabele ruimte!

Bijkomende leefruimte …
Speelruimte, hobbykamer, muziekruimte, bureau, ontspanningsruimte, slaapkamer, berging, archief, fitnessruimte, sauna, enz… De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Of werkruimte …
Ook voor bedrijven, openbare besturen, vrije beroepen en zelfstandigen kan het Safeguard-systeem de oplossing brengen: nieuwe ruimte voor archief, stock, kantoren, vergaderzalen, …

Kelderconversie is beduidend goedkoper dan het uitbreiden van het gebouw en verhoogt substantieel de waarde ervan. Het unieke Safeguard-systeem is bovendien niet duurder dan een goede bekuiping, maar geeft wel een grote meerwaarde qua afwerking en comfort.

Voor en na

Het systeem

Met het  SAFEGUARD - MAKING BASEMENTS DRY - systeem kan men kelderverdiepingen ombouwen tot praktische, comfortabele bruikbare extra ruimte. Dit systeem maakt gebruik van de OLDROYD Xv Clear membranen. In combinatie met andere OLDROYD membranen, SAFEGUARD butyltapes en pompputten vormt dit een uitermate degelijk systeem voor binnenvochtwering van kelders.
In Europa worden noppenmembranen meestal langs de buitenzijde van een gebouw toegepast. Wanneer deze zelfde membranen langs de binnenzijde van een gebouw worden gebruikt, blijken zij vaak te groot, te zwaar, te stijf en te moeilijk handelbaar.

OLDROYD Xv CLEAR is anders. Dit membraan werd speciaal ontworpen voor binnentoepassingen, meer bepaald voor afwerking van vochtige vloeren, muren en, wanneer nodig, ook plafonds op plaatsen waar indringend vocht, zoutbelasting of gedegradeerde oppervlakken voorkomen en een droge omgeving wordt geëist.

OLDROYD Xv CLEAR  wordt tegen de ondergrond bevestigd met de OLDROYD Brick Pluggen, waarna de naden en overlappen worden gedicht met dubbelzijdige butyltape en overseal butyltape.
Het systeem wordt droog afgewerkt met bv. gipskarton voorzetwanden op metalen of houten draagstructuur. Op vloeren is geen bevestiging nodig. Hier kan worden afgewerkt met chape, snelchape of, afhankelijk van de effenheid van de ondergrond,met een zwevende houten vloeropbouw, al dan niet met isolatie.

'Stap per stap'-fotoreeks


SD Services BVBA, Brusselsesteenweg 252 - 3020 Veltem (Herent), Tel. 0473 937 837
Copyright © SD Services BVBA, 2002 - 2012