DRYZONE injectiegel

Vaak gecopieerd, nooit geëvenaard!

DRYZONE emulsie-gel tegen optrekkend vocht is het resultaat van doorgedreven research en meer dan 20 jaar ervaring in de productie van injectiemiddelen tegen optrekkend vocht. DRYZONE werd speciaal ontwikkeld om behandeling tegen optrekkend vocht sneller, eenvoudiger en efficiënter te maken met meer aandacht voor gezondheid en milieu. Tegelijk is DRYZONE werkzaam op een brede waaier van substraten.  De gel heeft een stabiele formulatie en een lange houdbaarheid. De combinatie van deze eigenschappen resulteert in de meest revolutionaire behandelingsmethode tegen optrekkend vocht sinds 40 jaar!

Voor de ontwikkeling van DRYZONE hebben wij strikte criteria vooropgesteld:

 

  • watergedragen
  • stabiele formulatie
  • lage toxiciteit
  • minstens even doeltreffend als drukinjectie van vloeistoffen
  • niet vlekvormend
  • hoge concentratie aan actieve stof
  • geurloos
  • werkzaam op een brede waaier materialen
  • mens- en milieuvriendelijk: zonder solventen of paraffines - weinig verpakkingsafval
  • gemakkelijk aan te brengen met hoogkwalitatief materieel

In tegenstelling tot injectievloeistoffen en -crèmes, die voor 85 à 95 % uit oplosmiddel of drager bestaan (water, alcohol, solvent of paraffine), bevat DRYZONE een heel hoge concentratie (64%) actieve stoffen: silanen en siloxanen.    

In tegenstelling tot andere injectiecrèmes met een lager gehalte aan actieve stof heeft DRYZONE een optimale speiding in de te behandelen muur.

DRYZONE wordt met een handkitpistool ingebracht in een reeks boorgaten in een horizontale mortellaag van de muur. Boren en injecteren in stappen is niet nodig. Een behandeling met DRYZONE gaat gemiddeld 3 x sneller dan een conventionele drukinjectie. Vergelijk hier de uitvoeringstijd t.o.v. andere systemen!

DRYZONE is op extreem eenvoudige wijze aan te brengen, wat het risico op uitvoeringsfouten tot quasi nihil herleidt. Het resultaat van deze interventietechniek is veel minder afhankelijk van de vakkundigheid en ervaring van de uitvoerder. Het wordt echter gewaarborgd door de eigenschappen van het gebruikte product.

DRYZONE werd ontwikkeld met zorg voor mens en milieu: de gel is watergedragen, heeft een heel lage toxiciteit, is geurloos en onontvlambaar. DRYZONE is absoluut solventvrij, en houdt voor de gebruiker dus geen risico in op ‘schildersziekte’ of O.P.S. (Organisch Psychosyndroom door Solventen).

DRYZONE is het resultaat van doorgedreven labo-onderzoek (honderden potentiële formulaties werden ontwikkeld en getest) De tests bewijzen dat DRYZONE een hogere graad van bescherming biedt tegen optrekkend vocht dan injectie of diffusie van chemische vloeistoffen of crèmes.

DRYZONE heeft een BBA-technische goedkeuring. (British Board of Agrément – lid van de EUtgb – Europese Unie voor de technische goedkeuring in de bouw). Een ATG - BUtgb goedkeuring is in aanvraag.        

DRYZONE maakt gebruik van het in de muur aanwezige water om zich door diffusie te verspreiden. DRYZONE heeft het voordeel van een ingebouwde trage verduurzaming die een maximale diffusie van het product verzekert. Ook belangrijk is de dampfase van DRYZONE die waterafstotende eigenschappen bezorgt aan het omgevende materiaal. Dit maakt het mogelijk om muren met holtes, barsten en scheuren maar ook holle betonblokken en materialen als tralieblokken, snelbouwsteen en cellenbeton te behandelen.

Voor meer technische informatie en details, volg deze link: DRYZONE.


SD Services BVBA, Brusselsesteenweg 252 - 3020 Veltem (Herent), Tel. 0473 937 837
Copyright © SD Services BVBA, 2002 - 2012